Menu Sluiten

Wie we zijn

 
Het totale team van Transparantzorg BV,
januari 2024
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enkele jaren terug startte ik, na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de (jeugd)-hulpverlening met Berton Gutte Transparantzorg. Ik wilde op een betrokken, meelevende en toch ook besluitvaardige manier doelen bereiken en mensen een prettiger leven vol mogelijkheden bieden. Mijn specialismen zijn autisme en psychiatrische ziektebeelden.

Ik werk op zo’n manier dat niemand voor onaangename verrassingen komt te staan, oftewel transparant en positief. Met een open vizier ga ik vol enthousiasme te werk en ik zie het opbouwen van een vertrouwensband met zowel de cliënt als met de ouders en mantelzorgers als een onderdeel van mijn werk. Om dit te kunnen doen schakel ik hulp in van verschillende B.I.G. geregistreerde orthopedagogen en GZ-psychologen. Alle beroepsgroepen worden ingezet als dat nodig is om iemand weer op de rit te krijgen.

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lizette van de Camp. Ik ben geboren en getogen in Oss. Na mijn VWO te hebben behaald op het Maaslandcollege in Oss ben ik pedagogische wetenschappen gaan studeren op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier ben ik als gedragswetenschapper afgestudeerd met masterrichting Ethiek.

Na een aantal jaren op een open afdeling in de jeugdpsychiatrie in Limburg te hebben gewerkt ben ik als ambulant begeleidster bij Transparantzorg begonnen. Hier heb ik het ontzettend naar mijn zin. Wat ik op de afdeling naar mijn idee niet kon bieden maar bij Transparantzorg ten volle is aandacht voor het individu. Ik vind het belangrijk om een goede vertrouwensband op te bouwen en om vanuit daar te kijken naar mogelijkheden. Mijn specialismen zijn eetproblemen, hechting en trauma’s. Kenmerkend van mijn manier van werken is dat ik niet naar diagnoses kijk maar naar het individu en wat daarbij passend is.

Een van mijn grootste hobby’s is wandelen in de natuur. Ik vind het heerlijk om mijn backpack tas te pakken met alle benodigdheden om te overleven en om een grote wandeling in de natuur te maken. Daarnaast hou ik van gezelschapsspellen, avonden met vrienden en lees ik graag boeken. Ik probeer regelmatig te sporten maar dat schiet er nog weleens bij in.

Hallo,

Mijn naam is Anneke van den Berg, ik ben 35 jaar en werk al jaren met verschillende doelgroepen in de zorg. Zo heb ik o.a. als activiteitenbegeleidster gewerkt met mensen met psychische problemen, een verstandelijke beperking en mensen die moeilijk sociaal contact maken. Ook heb ik in de gehandicaptenzorg gewerkt en heb ik veel ervaring met autisme.
Sinds november 2017 werk ik met veel plezier voor Transparantzorg als ambulant begeleider/ traject coach, waarbij ik mensen met verschillende soorten beperkingen begeleid om zich op een zo zelfstandig mogelijke manier te redden in de maatschappij.

Transparantzorg is, sinds dat Berton het bedrijf opgericht heeft, hard aan het groeien waardoor ons team flink is uitgebreid. We hebben hierdoor collega’s met veel verschillende achtergronden en specialisaties. Dit maakt dat we nog meer mensen kunnen begeleiden met verschillende en multi-problematieken.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Aniek Verhoeven, 33 jaar en geboren en getogen in Veghel. Eerder heb ik gewerkt in de gehandicaptenzorg, waar ik kinderen met een bijzondere en intensieve hulpvraag en hun gezin heb begeleid. Daarna heb ik ervaring opgedaan bij Labyrint Zorg & Werk waar ik (jong) volwassenen met complexe geestelijke en/of LBV gezondheidsproblematiek heb begeleid.

Op dit moment ben ik mijn opleiding ‘social work’ aan het afronden en sinds september 2021 ben ik werkzaam bij Transparantzorg. Ik heb het hier naar mijn zin en sluit me erg aan bij de visie van Transparantzorg. Zo kijk ik naar de mogelijkheden van de ander en niet naar de onmogelijkheden.

Hallo, mijn naam is Ineke van der Doelen en ik werk sinds mei 2019 bij Transparantzorg. Hiervoor heb ik bijna 20 jaar gewerkt bij het Verdihuis in Oss. Eerst bij het sociaal pension en daarna ook bij de crisisopvang als maatschappelijk werkster in het begeleiden van thuis- en dakloze mensen en op het sociaal pension mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarvoor was ik werkzaam bij Jeugdzorg, bij de Vrouwenopvang , een blijf-van-mijn lijf huis, Verslavingszorg en Vluchtelingenwerk.

Je zult wel denken, dat is veel maar ik ben dan ook al op leeftijd, ? en heb mijn sporen al verdiend in de hulpverlening. Mijn specialiteit is begeleiden van mensen met psychische problematieken en/of een dubbele diagnose. Waarom zul je je misschien afvragen? Omdat ik er van uit ga dat elk mens uniek is en dus “anders”. En mensen met een psychiatrische achtergrond hebben er niet om gevraagd veel “anders” te zijn dan de rest van de zogenaamde normale mensen! En deze mensen in mijn ogen dus nog unieker zijn en heel vaak lieve creatieve vrolijke en eerlijke mensen zijn die ook zeker een beetje geluk verdienen in de voor hun vaak al gecompliceerde en moeilijke wereld van vandaag. Ik heb bewondering en respect voor deze mensen. En ik hoop een kleine bijdrage te kunnen en mogen leveren aan dat beetje geluk in hun leven.

Dat kan dus bij Transparantzorg waar de slogan is:
Zeg wat je doet en doe wat je zegt!

Deze is mij op het lijf geschreven , dus ik zit hartstikke op mijn plek bij Transparantzorg!
Misschien komen jullie mij in de toekomst nog tegen en dan weet je alvast wat je van mij mag en kan verwachten.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Mandy Hermans. In 2017 heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de HAN in Nijmegen afgerond. Daarna heb ik bij Dichterbij gewerkt op een woongroep met mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende psychische en gedragsproblematieken.

Sinds 1 juli 2019 ben ik werkzaam bij Transparantzorg. Hier werk ik als ambulant begeleider. Het leukste aan het werk is de afwisseling. Je komt thuis bij veel mensen en werkt met hen aan verschillende leefgebieden. Zo is geen een dag hetzelfde. Wat ik fijn vind aan het werken bij Transparantzorg is dat het een klein bedrijf met een hecht team is. Hierdoor zijn er korte lijntjes en kunnen we op elkaar terugvallen waar nodig.

Mijn naam is Silvana Strik. Ik ben 27 jaar oud en geboren en getogen in Oss.

Na het afronden van de HBO-studie “Social Work” en de bachelor “Maatschappelijk Werk en Dienstverlening” heb ik in diverse werkvelden ervaring opgedaan.
Ik heb een tijd gewerkt met mensen die blind of slechtziend zijn in combinatie met allerlei psychiatrische problematieken (bijvoorbeeld borderline, autisme spectrum stoornis, schizofrenie). Daarna heb ik gewerkt in de gehandicaptenzorg met cliënten die ernstig meervoudig beperkt zijn.

Vervolgens ben ik gaan werken binnen GGZ Eindhoven en daar heb ik geruime tijd gewerkt binnen een klinische opname afdeling. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met allerlei psychiatrische problematieken (bijvoorbeeld borderline, autisme spectrum stoornis, dissociatieve stoornis, dysthyme stoornis, psychotische stoornis, etc.). Een hele leerzame ervaring.

Per 1 april 2020 ben ik fulltime aan het werk voor Transparantzorg Oss. Een nieuwe uitdaging, waar ik ontzettend veel zin in heb! De korte lijntjes binnen Transparantzorg Oss en de manier van samenwerken met andere organisaties en de gemeentes zijn een groot pluspunt.

De visie van Transparantzorg Oss sluit goed bij mij aan, namelijk: “Kijken naar mogelijkheden en niet blijven hangen in emoties rondom dingen die niet goed gaan of blijven investeren in zaken die onmogelijk zijn”. Mijn persoonlijke motto is namelijk: “Ik geloof niet in problemen, maar in mogelijkheden”.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Michelle van Alphen, 34 jaar en een geboren en getogen Osse.
Mijn avontuur als Ambulant Begeleider bij Transparantzorg startte op 1 april 2021. Anders dan voor mijn collega’s is dit een complete carrièreswitch voor mij geweest. Ik wilde voldoening uit mijn werk halen en andere mensen helpen met mijn eigen levenservaring en kennis.

In mijn visie mag en kan iedereen zijn eigen leven regisseren. En wanneer dat even niet lukt, wil ik klaar staan om ze de juiste tools aan te geven.

Een eerste stap hierin was om als woon-assistent in de gehandicaptenzorg te starten. Dit combineerde ik met het volgen van een aantal HBO-modules gericht op sociaal werk. Ik ben verliefd geworden op het vak en doorgegaan met de HBO-deeltijd bacheloropleiding Social Work aan Avans Hogeschool. Bij Transparantzorg kan ik nu deze kennis en mijn levenservaring combineren in mijn werk en dat doe ik met ontzettend veel plezier!

Naast mijn drukke agenda zorg ik voor voldoende vrije tijd die ik graag spendeer aan mijn gezin, hardlopen, shoppen, muziek en gezelligheid met familie en vrienden.

 

Mijn naam is Corine van Veelen. Geboren en getogen in Schiedam, maar nu alweer meer dan 30 jaar wonend in het Osse samen met mijn man Eric. Ik ben afgestudeerd aan de Lerarenopleiding (Engels en Maatschappijleer) en direct daarna gaan werken als croupier bij Holland Casino. Daar ben ik doorgegroeid naar Manager Tablegames en tijdens mijn baan ben ik ook gaan studeren voor psychosociaal therapeut. Want ik voelde dat daar meer mijn toekomst lag. Welke richting ik precies zou inslaan was toen nog niet duidelijk.

Na mijn studie ben ik als ambulant begeleider aan de slag gegaan. En ik wist al vrij snel: “Dit is helemaal wat ik wil!” Na meer dan 9 jaar bij een ander zorgaanbieder te hebben gewerkt, werd het tijd voor een nieuwe werkomgeving. Daar waar de cliënt écht centraal staat. En waar de lijntjes kort zijn. En zo ben ik per 1 oktober 2023 aan de slag gegaan bij Transparantzorg.

Ambulant werken is in mijn optie dé manier om mensen echt te leren kennen. Ik vind het heel bijzonder om te worden toegelaten in iemands leven en samen te zoeken naar manieren om het leven zo leefbaar mogelijk te maken.

Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met uiteenlopende problematieken. Altijd stond de mens centraal, niet de diagnose. Samen met een cliënte en een ervaringsdeskundige heb ik een lotgenotengroep opgezet voor mensen met PTSS in Oss en omgeving. De groep draait al meer dan 2 jaar en blijkt een waardevolle rol voor alle lotgenoten te hebben. Het enorme belang van echt gezien en gehoord worden, komt in deze groep iedere keer weer naar voren. Prachtig om te zien en ook voor mezelf een inspiratiebron.

In februari 2024 start ik met een opleiding tot trauma therapeut. Om verdieping in mijn werk te vinden en omdat ik denk dat trauma de oorzaak is van veel verschillende psychische problemen.

In mijn vrije tijd hou ik van lekker eten en kletsen met vrienden. Hobby’s zijn onder andere wandelen, lezen, Netflixen en Qi Gong.

 
 

Hallo allemaal.

Mijn naam is Senna van de Pol. In juni 2023 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Toegepaste Psychologie aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan bij de politie. Hier heb ik politiemensen begeleid bij psychische vraagstukken. Hierbij lag de focus voor een groot deel op PTSS, depressies en overspannenheid.

Ik ben recentelijk begonnen als ambulant begeleider bij Transparantzorg. Ik ben gepassioneerd over het ondersteunen en begeleiden van mensen in hun dagelijkse leven. Bij Transparantzorg krijg ik de kans om mijn vaardigheden en ervaring in te zetten om anderen te helpen bij het bereiken van hun doelen en het vergroten van hun zelfstandigheid. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een geweldig team en om een positieve impact te hebben op het leven van anderen.

Mijn naam is Eefje van Vliet en sinds juli ben ik werkzaam bij Transparantzorg als ondersteuner. In deze functie help ik mensen met boodschappen, huishouden en verschillende praktische zaken.

Komende uit de horeca, vind ik het ook hier leuk om met mensen te werken. Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is dat ik een positief verschil kan maken in het leven van mensen die wij helpen.

Mijn naam is Monique Broer, geboren Utrechtse maar getogen Osse. Sinds januari 2024 werk ik met veel plezier bij Transparantzorg. Het motto ‘doe wat je zegt, zeg wat je doet’ past mij erg goed. Ik pas dit namelijk al jaren toe in mijn werk als ambulant begeleider.

Ik werk sinds 2016 met veel passie en voldoening in de ambulante zorg. Ik ben begonnen in de regio Rivierenland bij Maatmanzorggroep, maar het verre reizen en de vele files was ik beu. Dus koos ik ervoor en kreeg ik de kans om dichter bij huis te gaan werken. Hiervoor heb ik op het Pedologisch Instituut de Hondsberg met kinderen gewerkt, waar sprake was van complexe problematieken. Het werken met mensen, hun diversiteiten en hulpvragen vind ik erg interessant. Vooral omdat ik uitga van mogelijkheden en niet van de onmogelijkheden.

In mijn vrije tijd hou ik me bezig met wandelen, sporten en lekker eten met vrienden en familie.

Mijn naam is Jaqueline van Veggel en ik ben 59 lentes jong. Sinds 1 november 2023 ben ik werkzaam bij Transparantzorg, waar ik volop mijn passie kan uitvoeren: zorg aanbieden aan de individuele mens met een sterke focus op persoonlijke aandacht waarbij iedereen gezien wordt als uniek, met eigen ervaringen, gevoelens, gedachten en behoeften.

Nadat ik 29 jaar in het onderwijs had gezeten als docent wiskunde/economie en daar ook diverse functies bekleedde zoals zorgcoördinator, decaan etc. ben ik me meer gaan verdiepen in Body, Mind, Release en de leefwereld en gevoelens rondom de mens als geheel.  

Mijn ervaring heb ik met name opgedaan in mijn eigen praktijk die ik ruim 11 jaar geleden startte. Met veel plezier mag ik deze ervaringen nu ook delen bij Transparantzorg als Ambulant Hulpverlener. 

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Loezette Jongeneel (1963) en sinds 1 oktober 2024 ben ik werkzaam bij Transparantzorg. Vanaf 1996 werk ik met veel plezier in de hulpverlening en heb al veel verschillende cliënten en veel verschillende doelgroepen mogen begeleiden. Ik heb bij verschillende GGZ-organisaties ervaring mogen opdoen waaronder crisisopvang, verslavingszorg, begeleiden van LVB-cliënten, ambulante zorg en behandeling van forensische cliënten. 

Na een aantal jaren op een forensische afdeling te hebben gewerkt, heb ik onlangs de keuze gemaakt om weer bij mensen thuis te komen voor ambulante zorg. Mensen in hun eigen omgeving individuele begeleiding/ondersteuning bieden afgestemd op de persoonlijke situatie en de hulpvragen die er zijn. Persoonlijk, praktisch, samen en ondersteunend zijn mijn kernwaarden in het ambulante werk. Mijn specialismen zijn angststoornis/OCD, verslaving en rouw- en verliesverwerking.

Mijn motto is: Je hoeft het niet alleen te doen; om hulp vragen is oké.